8. Kısa Film Festivali’nin ana komitesi belli oldu.
Bu yıl 9-16 Kasım tarihleri arasında sekizinci kez düzenlenecek. “Başka Bir Festival” sloganıyla yolculuğuna devam eden ve kısa filmcilere pahalı fırsatlar sunan Kısa’den Pay Kısa Sinema Festivali’nin ana komite üyeleri belli oldu. Açıklanan ana heyet ve yapım destek heyeti başarılı yönetmen, yazar ve akademisyenlerden oluşuyor.
ANA DELEGASYONDA KİMLER VAR?
9 Kasım saat 20.00’de Fatih Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılışı yapılacak olan Kısa’den Share Kısa Sinema Festivali’nin ana heyetinin yönetmenliğini yönetmen Mehmet Bahadır Er üstlenirken; Yönetmen Elif Sözen, yazar ve senarist İnanç Adıgüzel, akademisyen Zeynep Merve Uygun ve yönetmen Bekir Bülbül’den oluşuyor.
Yarışmada yer alan tüm sinemalar birbirinden değerli 5 isim tarafından değerlendirilecek ve ödüller sahiplerine teslim edilecek. Festivalin bu yılki yapım destek komitesinde yönetmen Abdurrahman Öner, yapımcı İsmail Murat Erdağı ve yönetmen Yeşim Tonbaz yer alıyor.
Tüm ödüller, 16 Kasım’da saat 20.00’de Atlas Sineması’nda gerçekleştirilecek törenle genç sinemacılara verilecek.
TOPLAM ÖDÜL 125 BİN TÜRK LİRASI
Festivalin 16 Kasım’da Atlas Sineması’nda gerçekleştirilecek ödül töreninde en iyi kurmaca sinemaya 15 bin TL, en iyi belgesel sinemaya 15 bin TL, en iyi animasyona 15 bin TL ödül verilecek. sinema ve en iyi deneysel sinemaya 7500 TL. Bu yıl Ayşe Şasa anısına verilen Genç Öncüler Özel Ödülü 7500 TL olarak verilecek.
Lise kategorisinde verilecek ödüller şöyle: 1.lik ödülü 7500 TL olup sinema eğitimi İSE (İstanbul Sinema Evi) tarafından verilecek, 2.lik ve 3.lük ödülü ise yine İSE tarafından verilecek sinema eğitimi olacak. Prodüksiyon Destek Ödülleri’nde en uygun 2 projeden birine İSE tarafından 30 bin TL nakdi destek verilecek, diğer en uygun projeye ise Unity Production tarafından prodüksiyon sonrası hizmet ödülü verilecek.
TAM BİR FESTİVAL HAFTASI
Festival ayrıca yoğun bir programla sinemaseverleri bekliyor. Festival haftasında kısa sinema gösterimlerinin yanı sıra pek çok etkinlik, söyleşi, ustalık sınıfı, tek planlı masa toplantıları, atölye çalışmaları ve paneller gerçekleştirilecek. İşitme ve görme engelli bireyler için bazı gösterimler detaylı altyazı ve sesli anlatımlarla tam erişime açık olacak.
Ayrıca geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sinema temalı bir kitap yayınlanarak festival takipçileriyle paylaşılacak. Tüm sinema gösterimleri Atatürk Kültür Merkezi Yeşilçam Sineması’nda gerçekleştirilecek.